Zemljotres u Albaniji, osetio se i u Crnoj Gori

Izvor: Beta, 15.Sep.2021, 07:09

Zemljotres u Albaniji, osetio se i u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihtera snažno se jutros osetio u Crnoj Gori.Epicentar je bio u Albaniji, blizu granice sa Crnom Gorom, 11 kilometara istočno od Podhuma.Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je jutros u 4 časa i 19 minuta zemljotres manje jačine sa epicentrom 11 km istočno od Podhuma (Crna Gora)."Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4,1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 16 km", navodi se u saopštenju Zavoda.Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.Nakon dvadesetak minuta usledio je manji potres jačine 3,4 stepena po Rihteru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u Albaniji, osetio se i u Crnoj Gori

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2021

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihtera snažno se jutros osetio u Crnoj Gori.

Nastavak na N1 televizija...

U Podgorici novi potres, treći od jutros, epicentar blizu granice sa Albanijom

Izvor: Danas, 15.Sep.2021

Novi potres, treći od jutros, osetio se danas u ranim poslepodnevnim časovima u Podgorici, sa epicentrom 10 kilomerara istočno od Podhuma, u blizini granice s Albanijom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.