Željka Cvijanović pozvala na mir i toleranciju

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željka Cvijanović pozvala na mir i toleranciju

BANJALUKA - Nakon sjednice Vlade RS održane večeras premijer Srpske Željka Cvijanović je, osudivši napad, istovremeno pozvala građane BiH na mir i toleranciju, te uzdržavanje od jezika mržnje, posebno na društvenim mrežama..

Cvijanovićeva je navela da Vlada poziva građane da se uzdrže od širenja dezinformacija, panike i svega onoga što bi moglo dodatno da iskomplikuje i oteža situaciju.

"Određene službe su preduzele operativne aktivnosti i sada je jasno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u BiH postoje ekstremne situacije i prijetnje. Potrebno je da svi predano rade u sklopu svih nadležnosti. Pozivam sve građane BiH da ukoliko imaju informacije o ovom ili sličnim napadima obavijeste nadležne ustanove. I pored svega što se večeras desilo u Zvorniku, želim da pozovem sve građane na mir i da ne shvataju ovo djelo kao provokaciju koja bi izazvala nove sukobe", kazala je Cvijanovićeva.

"Vlada očekuje punu saradnju - od medija i svih aktera u društvu - da bismo ostali na ovom zadatku svi zajedno. Vlada poziva na potpunu saradnju svih institucija i građana sa istražnim organima kako bi se što prije utvrdilo da li je riječ o pojedinačnom ili organizovanom terorističkom aktu", istakla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Vlade Srpske, a prenosi Srna.

Navodi da Vlada podržava inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da u utorak bude održan sastanak sa predstavnicima iz Srpske u zajedničkim organima u BiH, a na kojem bi, osim nje, prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da žali za izgubljenim životima. Ono je dodao da je napadač očigledno računao na to da neće ostati živ, ali da je ubijeni policajac bio nedužan.

"Policija je uspostavila kontrolu. Volio bih da je to bio individualan čin, ali čujemo da je napadač bio obučen. Žao mi je mladih indoktriniranih ljudi. Ovaj atak na RS je ujedno atak na priču o bezbjednosti", naveo je Dodik.

Dodik je demantovao da je Vlada dobila kompletnu informaciju o mogućem terorističkom napadu u BiH.

"To je bila uopštena informacija da je moguć teroristički napad negdje na području BiH, ali je rečeno da nemaju pojma gdje. Tako su nam prenijele obavještajne strukture i ta informacija nije bila upotrebljiva", istakao je Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović ocijenio je da neredi u Bugojnu i Sarajvu očigledno nisu bili dovoljna opomena institucijama u BiH. On je ocjenio da je "večerašnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku napad na RS", prenosi Klix.

"Ustanove BiH ili nisu dorasle zadatku ili ne znaju šta rade. Ovo su ogromne žrtve i akt za svaku osudu. Potrebno je mnogo više povjerenja i saradnje između građana i ustanova, ali i ustanova međusobno. Takođe, ovo što se desilo u Zvorniku ne smije da izazvove paniku i teške riječi", kazao je Čubrilović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srpske osudila napad u Zvorniku, pozvala na mir i toleranciju

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2015

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je večeras posle vanredne sednice da Vlada osuđuje napad na policijsku stanicu u Zvorniku i poziva građane BiH na mir i toleranciju. "Određene službe su poduzele operativne aktivnosti i sada je jasno da u BiH postoje ekstremne situacije i pretnje....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.