Izvor: S media, 13.Dec.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite li nešto da ih pitate? Građani preko sajta postavljaju pitanja poslanicima (VIDEO)

Građani od danas putem sajta otvoreniparlament.rs mogu direktno da postavljaju pitanja poslanicima, koja će, kao i odgovori, biti javno dostupni svim posetiocima sajta.

Kako je rečeno na predstavljanju izveštaja "Kako narodni poslanici komuniciraju sa građanima", koji je urađen u okviru inicijative Otvoreni parlament, Skupština Srbije dobija značajan broj pisama, predloga i predstavki od građana koji daju predloge i inicijative za rešavanje problema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Od 2008. do 2012. godine služba skupštinskog Odbora za predstavke i predloge primila je i obradila 1.942 predstavke i predloga, na razgovor su primljena 1.594 građanina i obavljeno je više od 4.800 telefonskih razgovora.

Kako je istaknuto na konferenciji "Otvorenog parlamenta", a saopšteno iz te organizacije, od 2008. do 2012. godine skupšinski odbori su organizovali 10 okruglih stolova i 29 javnih slušanja, a na tim skupovima je razmatrano devet zakona.

Autor izveštaja iz SeConS Grupe za razvojnu inicijativu Danilo Vuković naveo je da skupština ulaže velike napore da svoj rad ucini javnim i da se u tom pogledu, posebno ističe internet prezentacija, Informator i drugi programi skupštinske Stručne službe.

U izvešaju je ocenjeno i da su informacije o radu skupštinskih odbora date u sumarnom obliku, u vidu kratkih izveštaja i da u tom smislu ne predstavljaju izvor detaljnih podataka o radu tih tela, a na sajtu nije moguće pronaći transkripte zasedanja odbora i podatke o glasanju poslanika.

Malo poslanika je do skoro imalo elektronsku poštu, što je u ovom sazivu promenjeno, navodi se u izveštaju i dodaje da od početka decembra građani mogu da komuniciraju sa više od 200 poslanika preko formulara na sajtu skupštine.

(S media, Tanjug)

Foto: printscrn otvoreniparlament.rs

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.