Želite da izgledate privlačno? Stanite pored ružne drugarice

Izvor: Blic, 11.Sep.2009, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite da izgledate privlačno? Stanite pored ružne drugarice

Zaboravite jaku šminku ili duhovite rečenice za "startovanje". Tajna zavođenja može biti jednostavna. I to ukoliko samo stanete pored vaše manje atraktivne prijateljice, piše "Dejli Mejl".

Studije pokazuju da naša mišljenja o nekome mogu da se formiraju u odnosu na to u kakvom su društvu. Ukoliko je osoba u društvu manje atraktivnih, ili ako se usudimo da kažemo, ružnih osoba, onda će ova prva delovati mnogo privlačnija.

"Dobijete nekakvu vrstu kontra efekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada stojite pored nekoga istog pola", rekao je psiholog Entoni Litl sa Univerziteta Sterling.

"Ukoliko je vaša prijateljica na primer manje atraktivna to vas čini privlačnijom. S druge strane, izuzetno lepe prijateljice mogu na vas da bace "loše svetlo" i nju ne bi trebalo da zovete uveče u grad."

Prema njegovim rečima, one koje bi recimo trebalo da obrate pažnju na ovaj savet su između ostalih i pevačica Lili Alen i Bet Dito, koje se često mogu videti na fotografijama sa jednom od najlepših žena na svetu, manekenkom Kejt Mos.

Hju Hefner efekat

Još jedan od saveta kako da poboljšate utisak o sebi je da se okružite sa više osoba suprotnog pola - "Hju Hefner efekat". Osnivač Plejboja nije u cvetu mladosti ali on uspeva da sebe učini poželjnijim jer ga konstatno fotografišu okruženog lepoticama. Psiholog Litl je na Festivalu britanske nauke rekao da ukoliko samo gledate koliko je Hefner fizički privlačan nećete biti baš impesionirani.

"Ali, čim ga vidite sa mnoštvom lepih žena možete doći do drugih zaključaka, kao na primer, da je on multi-milioner, da je šarmantan ili da je duhovit. On nekako postaje privlačniji".

Oženjeni muškarci više privlače žene

Studija koja je objavljena prošlog meseca otkriva takođe da slobodne žene vide oženjenog muškarca kao "bolji ulov" nego neoženjene. Čini se da ih činjenica da oni već imaju nekoga čini poželjnijim. Američki naučnici smatraju da razlog može biti taj što je oženjen muškarac već demonstrirao sposobnost da se posveti, kao i to da je njegove kvalitete već "skenirala" druga žena.

"Često se može čuti kako se žene žale među sobom da "su svi dobri muškarci već zauzeti", ali moguće je da je ta percepcija ustvari zasnova na činjenici da se zauzeti muškarci doživljavaju kao dobri".

Naši roditelji takođe pružaju inspiraciju u našoj potrazi za ljubavlju. Istraživanja su pokazala da muškarce privlače žene koje liče na njihove majke, dok žene biraju momke i muževe koji ih podsećaju na njihove očeve.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.