Želim da odem u Vukovar, ali...

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Želim da odem u Vukovar, ali..."

Predsednik Srpskog narodnog veća i SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je moguće da će otići u Vukovar na dan kada Hrvatska obeležava sećanje na vukovarske žrtve

Hrvatska 18. novembra. obeležava sećanje na vukovarske žrtve.

"Imam želju otići i spreman sam ići. Ali, naravno, ako osetim da ću bilo kome smetati ili da bi to bilo kome mogao biti problem, čekaću bolju priliku", rekao je Pupovac u intervjuu "Večernjem listu".

Upitan zašto bi on kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saborski zastupnik i član vladajuće koalicije nekome smetao, Pupovac je rekao da je stvorena takva atmosfera u zemlji, stavovi koji se svakodnevno proizvode prema njemu i njegovim kolegama, i prema srpskoj zajednici, da je moguće da se nađu ljudi i grupe kojima bi to moglo smetati.

"Ali, moja je želja da idem i spreman sam otici zajedno sa svima iz srpske zajednice koji sa mnom već godinama rade na pomirenju i na tome da se utvrdi istina o nestalim Hrvatima i Srbima, koji godinama rade na tome da se poklonimo, mi Srbi hrvatskim žrtvama, a nadam se sutra i Hrvati srpskim žrtvama. Da na taj način stvorimo kulturu sećanja zasnovanu na kulturi mira", rekao je Pupovac za "Večernji list", a preneo N1.hr.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Želim da odem u Vukovar, ali..."

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2018

Predsednik Srpskog narodnog veća i SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je moguće da će otići u Vukovar na dan kada Hrvatska obeležava sećanje na vukovarske žrtve...Hrvatska 18. novembra obeležava sećanje na vukovarske žrtve...- Imam želju otići i spreman sam ići. Ali, naravno, ako osetim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.