Zelenskom se ovo neće dopasti: Krim je Putinov?

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 13:39

Zelenskom se ovo neće dopasti: Krim je Putinov?

Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da nije siguran da li će Ukrajina moći da povrati kontrolu nad Krimom koji je anektirala Rusija.

Kako je istakao, veruje da bi mogla da povrati Donjeck i Lugansk.

Duda je u intervjuu na Jutjub kanalu Kanal Zero ponovio podršku Ukrajini i stav da Kijev mora da povrati kontrolu nad celom svojom teritorijom u cilju odvraćanja Moskva od dalje agresije, ali je na pitanje da li veruje da će Ukrajina zaista moći da ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preuzme Krim rekao da mu je teško da odgovori na to.

"Ne znam da li će (Ukrajina) povratiti Krim, ali verujem da će povratiti Donjeck i Lugansk", naveo je Duda, prenosi Rojters.

Duda je napomenuo da je Krim istorijski bio duže vremena u rukama Rusije.

Dudine izjave kritikovali su poslanici iz poljske vladajuće proevropske koalicije.

"Želeo bih da podsetim Dudu da u našoj zemlji postoje gradovi koji su tokom istorije kraće pripadali Poljskoj nego nekoj drugoj zemlji", napisao je poslanik iz najveće grupacije u vladi, Građanske koalicije, Roman Girtih na platformi X.

Na izjave Dude reagovao je i ukrajinski ambasador u Poljskoj Vasil Zvarič, koji je danas na mreži X napisao da je Krim deo Ukrajine i da će to i ostati.

Zvarič je naveo da je oslobađanje Krima od Rusije zajednički zadatak Ukrajine i "slobodnog sveta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.