Zelenskom neće biti dobro: Evo šta Rusi planiraju da urade sa njegovim stanom na Krimu

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 13:21

Zelenskom neće biti dobro: Evo šta Rusi planiraju da urade sa njegovim stanom na Krimu

Bivši stan ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na Krimu mogao bi da bude pretvoren u muzej posvećen borbi protiv nacizma.

Ovaj predlog izneo je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

Krimski poslanik je sugerisao da bi takav potez mogao da posluži kao "vakcinacija protiv nacizma za vekove koji dolaze", ali i da služi kao upozorenje za prevarante koji su otišli predaleko.

Konstantinov je objasnio da je malo verovatno da će imovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ikada kupiti obična porodica, jer "nijedna normalna osoba ne bi mogla da živi u njoj", jer bi to bilo slično "kupovini Hitlerovog stana".

On je, međutim, priznao da ta imovina, uprkos njenim vezama sa ukrajinskim liderom i potonjim hajkama oko njega, zaista nije vredna pažnje za Zelenskog.

"Ova imovina je za njega možda više simbolična nego što je zaista vredna", rekao je Konstantinov, napominjući da, iako može izgledati značajno za prosečnu osobu, milijarder ne bi smatrao da je imovina nešto posebno.

Ovaj predlog dolazi nakon što je lider krimskog parlamenta najavio da će oko 100 nacionalizovanih nekretnina koje su ranije bili u vlasništvu ukrajinskih oligarha, biznismena i političara koji imaju direktne veze sa kijevskom vladom ili su postali "neprijateljski raspoloženi prema Rusiji" biti prodato na aukciji u bliskoj budućnosti.

Ranije ove godine, Konstantinov je saopštio da su regionalne vlasti nacionalizovale preko 700 takvih imanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.