Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 16:01

Zelenski uputio čestitke Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti

Zelenski je spreman na saradnju sa Srbijom.

Predsednik Ukrajine, Vladimir Zelenski, uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Zelenski je, u čestitki, istakao značaj obezbeđivanja međusobne podrške Ukrajine i Srbije teritorijalnom integritetu i suverenitetu obeju država, uključivanje Srbije u sprovođenje ukrajinske formule mira i učešće na inauguracionom Samitu mira u Švajcarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na najvišem nivou, saopštila je ukrajinska ambasada u Beogradu.

Ukrajinski lider je istakao spremnost za saradnju Srbije i Ukrajine na planu evropskih integracionih procesa, koji će doprineti jačanju i ujedinjenju Evrope.

Čestitke je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić uputio je i premijer Ukrajine Denis Šmihalj, a čestitke je svom kolegi poslao i šef ukrajinskog spoljnopolitičkog odbora Dmitrij Kuleba.

Ukrajina želi srpskom narodu slogu i prosperitet, ističe se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.