Zelenski saopštio važne vesti

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 14:09

Zelenski saopštio važne vesti

Volodimir Zelenski izjavio je danas da neće prihvatiti nijedan mirovni predlog koji pretvara ruski rat protiv njegove zemlje u zamrznuti konflikt.

Zelenski je u govoru u parlamentu na Dan Ustava Ukrajine, signalizirao da se i dalje protivi bilo kakvom mirovnom planu koji zamrzava teritorijalne dobitke koje je Rusija ostvarila od kada je započela napad u februaru 2022. godine, preneo je Rojters.

"Ukrajina neće pristati ni na jednu od varijanti zamrznutog sukoba", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je on.

Zelenski je sastavio mirovnu "formulu" od 10 tačaka koja uključuje obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, povlačenje ruskih trupa i obnavljanje ukrajinske

državne granice, navela je agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski: Ukrajina neće pristati ni na jednu od varijanti zamrznutog sukoba

Izvor: Blic, 28.Jun.2023

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da neće prihvatiti nijedan mirovni predlog koji pretvara ruski rat protiv njegove zemlje u zamrznuti konflikt.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.