Izvor: B92, 10.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenović prebačen u Hag

Hag -- Haški optuženik Dragan Zelenović danas je avionom NATO-a prebačen u Haški tribunal, saopšteno je iz te vojne alijanse.

Vojnici NATO-a su, u saradnji sa Sudom BiH, preuzeli Zelenovića i prebacili ga u nadležnost Haškog suda u Holandiju, navodi se u saopštenju. Zelenović je optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u Foči od aprila 1992. do februara 1993. godine. Optužnica ga tereti, izmedju ostalog, i za silovanje i torturu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zelenović je u petak izručen iz Moskve Sudu BiH. Poslednjih devet godina krio se u Rusiji, gde je prošle godine u avgustu uhapšen i osudjen zbog posedovanja lažnog pasoša. Nekoliko poslednjih godina je živeo i radio u Rusiji pod lažnim prezimenom Petrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.