Zelenović Vučiću: Koliko kilometara kanalizacije može umesto stadiona?

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenović Vučiću: Koliko kilometara kanalizacije može umesto stadiona?

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je uputio je danas novo otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga je pozvao da odgovori zašto se, umesto u komunalnu infrastrukturu, najavljuju ulaganja od 250 miliona u izgradnju fudbalskih stadiona.

"Koliko hiljada kilometara kanalizacije može da bude izgrađeno i koliko hiljada kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta može da bude zaštićeno za 250 miliona evra, što planirate da potrošite na fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stadione", navodi se u pismu.

Gradonačelnik Šapca upitao je Vučića u koliko opština se moglo organizovati odnošenje smeća iz svih domaćinstava za 15 miliona evra, koliko je kako je naveo, planirano da se potroši na gondolu u Beogradu, i "300 miliona dinara, koliko se troši na novogodišnje ukrase u glavnom gradu".

"Koliko crpnih stanica za raščišćavanje atmosferske kanalizacije se može kupiti za tri miliona evra, što planirate da potrošite na jarbole, i za dva miliona dolara koliko ste platili 'Klinton fondaciji', kako ste izjavili 'zato sto ste pametni'. Koliko čamaca za vanredne situacije se moglo kupiti za 1,8 miliona evra, koliko ste potrošili na muzičku fontanu u kojoj ne radi muzika", upitao je Zelenović.

On je naveo i da "svake godine, protivustavno, i kršeći zakone o finansiranju lokalne samouprave i o budžetskom sistemu, gradovima i opštinama doslovno bude oteto po 120 miliona evra".

"Ovo se dešava već šest godina. I to je Vaša odluka. Samo Gradu Šapcu je ovim sistemskim kršenjem zakona oteto 30 miliona evra. I uprkos tome, u Šapcu je prilikom velikih kiša, građanima za odbranu dovoljan kišobran", naveo je Zelenović u otvorenom pismu.

On je prvo otvoreno pismo Vučiću uputio prošle nedelje, nakon čega su usledile oštre reakcije Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu i predstavnika vladajućeg bloka, uključujući i Vučića, koji su optužili Zelenovića, koji je i jedan od lidera Saveza za Srbiju, da je povezan sa korupcijom.

"Vidno uznemireni, Vi koji toliko čitate, izjavili ste da pismo niste ni pogledali, a umesto odgovora koji priliče civilizovanom predsedniku, od vas sam dobio samo salvu uvreda i od vas lično naručene neistinite tekstove u vašim privatnim tabloidima. Još jednom ste pokazali da niste u stanju da pristojno razgovarate sa bilo kime ko drugačije misli od vas. To nije dobro! To je manir bahatih uzurpatora i nasilnika", naveo je gradonačelnik Šapca.

Zelenović je Vučiću poručio da je "dužan" da građanima Srbije pruži odgovore na postavljena pitanja.

"Ne želimo da trpimo što nas ponižavate, dok branite svoje palikuće, svoje seksualne napasnike, svoje kriminalce, svoje korumpirane pajtose i ministre sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom. Dugujete odgovore na pitanja - ne meni, nego građanima Srbije čiji ste, još uvek, predsednik", naveo je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.