Zelenović: Opozicija će verovatno naći alternativne načine da u parlamentu kaže šta misli

Izvor: Beta, 28.Jan.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenović: Opozicija će verovatno naći alternativne načine da u parlamentu kaže šta misli

Gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da je odluka dela opozicije da napusti današnju svečanu sednicu Skupštine Srbije povodom posete slovenačkog predsednika Boruta Pahora, početak bojkota zasedanja parlamenta i najavio da će opozicija "verovatno naći alternativne načine da u parlamentu kaže šta misli".On je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je dobar primer alternativnog nastupa u Skupštini Srbije opozicija pružila krajem prošle godine prilikom usvajanja budžeta."Parlament nije institucija kakva treba da bude, parlamentarizam ne postoji ako prilikom rasprave o najvažnijem zakonu, zakonu o budžetu, strpate šest zakona u jednu tačku dnevnog reda. Ovo danas je početak i taj bojkot zasedanja je nešto što ćemo gledati u svim budućim zasedanjima", kazao je Zelenović.Navodeći da se na ulicama Srbije tokom prethodnih osam nedelja dešava "referendum da li postoje institucije i država uopšte", Zelenović je kazao da je opozicija uključena u te proteste jer je to "nasušna potreba"."Već dva meseca imamo gradjanski protest ili kulturnu revoluciju jer možete videti pripadnike različitih političkih organizacija koji mirno šetaju jedni pored drugih. Tamo su svi jednaki, tu nema borbe za mikrofon. Ako je moguće da šetaju ljudi različitih političkih opcija, verujem da je moguća i zajednička lista protiv ove diktature ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Većina opozicije danas je bojkotovala parlament, a da li bi TOTALNI BOJKOT bio dobra odluka?

Izvor: Blic, 28.Jan.2019

Zahtev za izlazak opozicije iz skupštinskih klupa u poslednje vreme se u javnosti sve češće čuje i njega je, bar danas, podržala većina opozicionih poslanika tako što nisu prisustvovali posebnoj sednici na kojoj je govorio slovenački predsednik Borut Pahor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.