Zelenović: Nećemo odustati od zahteva za ukidanje Pinka i Hepi, nisu dovoljne blage promene

Izvor: Beta, 16.Maj.2023, 15:19

Zelenović: Nećemo odustati od zahteva za ukidanje Pinka i Hepi, nisu dovoljne blage promene

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da su građani pokazali da "jasno stoje iza zahteva za ukidanjem televizija Pink i Hepi i ne zadovoljavaju se blagim promenama", kao što je najava promena u programskoj šemi Pinka i mogućnost prestanka emitovanja rijalitija."Mi smo kao poslanici opozicije predložili niz zahteva, a na protestima se jasno moglo čuti da građani najviše pozdravljaju zahtev za ukidanjem televizija Pink i Hepi. Najvećem delu naše populacije je potpuno jasno da su te televizije bastioni nasilja, mržnje i podela koje ova vlast stvara i koristi za svoje političke i ekonomske interese. Tome moramo stati na put", rekao je Zelenović u pisanoj izjavi.On je kazao da su javne frekvencije koje koriste ovi mediji "javno vlasništvo i ne smeju se koristiti protiv građana ove zemlje čemu svedočimo decenijama"."Da REM radi svoj posao svima bi bilo jasno da ove televizije ne zadovoljavaju ni minimum onoga što je javni interes u medijima, zato je vreme da ih uklonimo iz našeg javnog prostora“, kazao je Zelenović.Dodao je da "nažalost tog javnog interesa nema ni na RTS-u koji ponovo ignoriše masovno nezadovoljstvo građana i pokušava da sakrije od javnosti društvene promene koje se dešavaju"."Medijskim tajkunima kakav je (vlasnik Pinka) Željko Mitrović ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenović: Bez sastanka u RTS-u o izveštavanju o protestima Srbija protiv nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2023, 12:00

Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović izjavio je danas da rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) nije primilo na sastanak predstavnike opozicionih stranaka koje organizuju proteste "Srbija protiv nasilja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.