Zelenović, Aleksić i ostali lideri ponovo nisu došli na sednicu

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 11:00

Zelenović, Aleksić i ostali "lideri" ponovo nisu došli na sednicu

U Skupštini Srbije nastavljena sednica na kojoj je tema smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ali lideri opozicije opet nisu prisutni u sali.

Podsetimo, predlog o razrešenju ministra unutrašnjih poslova podnela je opozija. Rasprava je počela je 15. juna, a vanredna sednica na kojoj je ovo jedna od tri tačke dnevnog reda počela je 30. maja. Međutim, zbog nedolaska istih opozicionih predstavnika rasprava još uvek traje.

Zbog njihovog izostanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već nekoliko puta nije bilo kvoruma u skupštinskoj sali, a ni danas se nisu pojavili.

Ukupnoje došao tek 21 poslanik iz svih opozicionih grupa, i oni su učestvovali u davanju kvoruma, od neophodnih 84.

Dakle, tri četvrtine njihovih poslanika nije ni došlo, ili nije htelo da daje kvorum.

Ponovo se nije pojavio Nebojša Zelenović, kog je postalo skoro nemoguće uopšte videti u Skupštini. Nije došao, ponovo, ni Miroslav Aleksić, koji je ovlašćeni predstavnik opozicije za ovu raspravu. Mada, nije došao ni Borislav Novaković, koji je jedini iz NS podržao Aleksica u nameri da preuzme tu stranku od Jeremića.

Takođe, ponovo nije bilo ni Marinike Tepić, Pavla Grbovića, Zorana Zečevića, Đorđa Miketića, Zorana Lutovca... Takođe, niko od poslanika Dveri nije učestvovao u kvorumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.