Zelenilo BG: Pazite kako parkirate

Izvor: B92, 15.Maj.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenilo BG: Pazite kako parkirate

Beograd -- Ekipe JKP "Zelenilo Beograd" intervenisale su 58 puta, najviše zbog padanja stabala zbog obilnih padavina i jakog udara vetra, saopštili su iz ovog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, u 13 slučajeva prouzrokovane su štete na parkiranim vozilima, a iz preduzeća apeluju na građane da obrate pažnju prilikom parkiranja automobila.

Za sve slučajeve oborenih ili oštećenih stabala koja mogu naneti materijalnu štetu ili ugroziti život građana, građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se mogu

obratiti dežurnoj službi JKP "Zelenilo Beograd" na telefon 011/2650-683.

Dežurna služba radnim danima radi od 15 do 7 časova narednog dana, a vikendom i praznicima 24 časa. Pozivanje dežurne službe moguće

je i preko Gradskog centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Svi radnici JKP "Zelenilo Beograd" su angažovani i raspoređeni u ekipe sastavljene od po pet zaposlenih sa Operativnim timom za hitne intervencije, koji aktivno obilaze sve zelene površine i po potrebi intervenišu.

Parking servis čisti slivnike

U okviru koordinirane akcije Grada Beograda 150 radnika JKP "Parking servis" raspoređeno je na osam lokacija širom grada, gde čiste zapušene slivnike kanalizacije, ulice, uklanjaju otpad i ispumpavaju vodu, saopštila je danas služba za odnose s javnošću JKP "Parking servis" Beograd.

Najveća grupa ljudi je na "Makišu", gde u blizini Obrenovačkog puta raščišćava poplavljenu parcelu, a deo radnika "Parking servisa" uklanja granje u Čuburskom parku, jedna ekipa je kod Hale Pionir.

Naši radnici čiste slivnike, uklanjaju granje u Višnjičkoj ulici i pogonu "Stari grad", a grupa na Kalemegdanu čisti fontanu i grane iz parka.

Deo zaposlenih je raspoređen u Gospodar Jevremovoj ulici, gde čiste okolinu džamije.

Danas i sutra, 15. i 16. maja, neće se vršiti kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, s obzirom na to da kontrolori rade na sanaciji posledica poplava.

Štab za vanredne situacije grada Beograda doneo je odluku da se resursi svih komunalnih preduzeća stave u funkciju odbrane od poplava. Ekipe JKP ''Parkingservis“, kao gradska služba, učestvuju u ovoj akciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.