Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 12:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Zeleni proteinski keks
Koliko god da niste navikli da je keks zelen, ukus je fenomenalan.
Sastojci:
- 100 g suncokretovog proteina/brašna
- 100 g bundevinog proteina/brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g oljuštenog i neslanog suncokreta
- 1 kašičica kima
- 2 kašike čia semenki
- 2 ravne kašike lana
- 40 ml maslinovog ulja
- 2 kašike susamovog putera
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- 1 jaje
- 120 ml tople vode
Izmešajte sve suve sastojke i dodajte im puter, ulja, jaje i vodu. Testo je tvrdo pa mora dobro da se uradi rukama.
Razvijte testo ga oklagijom između dva papira za pečenje. Testo razvijajte tako da bude deblje od lanene pločice, a za nijansu tanje od kupovnog krekera.
Izvadite krugove čašom ili isecite na pločice.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
* Moguće je zameniti brašna iz recepta nekim drugim. Verzija keksa od lanenog i bademovog brašna, bez soli, bila bi jako zanimljiva. Takođe, možete isprobati slatku varijantu sa malo meda i seckanim suvim voćem (sa bademovim i kokosovim brašnom).
Ovaj keks su u emisiji "Mr.Kitchen", koja se emituje radnim danima od 17.40h na TOP kanalu, spremali Sloba Stefanović i profesorka fizičke kulture Sanja Kocić.
Izvor: TOP kanal