Zeleni proteinski keks

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni proteinski keks

Koliko god da niste navikli da je keks zelen, ukus je fenomenalan.

Sastojci:

- 100 g suncokretovog proteina/brašna

- 100 g bundevinog proteina/brašna

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica praška za pecivo

- 50 g oljuštenog i neslanog suncokreta

- 1 kašičica kima

- 2 kašike čia semenki

- 2 ravne kašike lana

- 40 ml maslinovog ulja

- 2 kašike susamovog putera
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- 1 jaje

- 120 ml tople vode

Izmešajte sve suve sastojke i dodajte im puter, ulja, jaje i vodu. Testo je tvrdo pa mora dobro da se uradi rukama.

Razvijte testo ga oklagijom između dva papira za pečenje. Testo razvijajte tako da bude deblje od lanene pločice, a za nijansu tanje od kupovnog krekera.

Izvadite krugove čašom ili isecite na pločice.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

* Moguće je zameniti brašna iz recepta nekim drugim. Verzija keksa od lanenog i bademovog brašna, bez soli, bila bi jako zanimljiva. Takođe, možete isprobati slatku varijantu sa malo meda i seckanim suvim voćem (sa bademovim i kokosovim brašnom).

Ovaj keks su u emisiji "Mr.Kitchen", koja se emituje radnim danima od 17.40h na TOP kanalu, spremali Sloba Stefanović i profesorka fizičke kulture Sanja Kocić.

Izvor: TOP kanal

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.