Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zelena kraljica" Bruklina

Elizabet Iton Rozental (75), iz američkog Bruklina, već više od dvije decenije se od glave do pete oblači u zeleno, jer je to njena omiljena boja. Naime, sama priznaje da je najsrećnija u zelenoj boji, za koju smatra da je najpozitivnija boja na svijetu.

S obzirom na svoju neobičnu sklonost, već je i dobila nadimak "Dama u zelenom", po kojem je poznata širom svog okruženja, pa i šire. Oduvijek je voljela da eksperimentiše, pa je tako u jednom periodu svog života nosila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << isključivo garderobu iz tridesetih godina prošlog vijeka. Kasnije je počela da nosi odjeću u istoj boji, ali na kraju joj se zelena najviše svidjela. Njena opsjednutost zelenom bojom datira iz vremena kada je prvi put nokte nalakirala zelenim, fluorescentnim lakom za nokte. Onda je počela da izvlači zelene pramenove na kosi, da bi na kraju došla do te tačke da joj je sve u životu bilo zeleno - od garerobe do kućanskih aparata i namještaja.

"Nikada nisam planirala da baš cijeli svoj univerzum obojim zelenom bojom, ali, eto, tako se desilo", kaže ona i dodaje: "Ne bih rekla da je to opsesija, jer je sve išlo nekim prirodnim tokom. Oduvijek sam voljela jarke boje", kaže Elizabet i dodaje da je zelena boja jedna od boja koje je čine istinski srećnom.

"To je najpozitivnija boja na svijetu. Čini me srećnom. Kada se probudim neraspoložena ujutro, dovoljno mi je samo da pogledam u zelenu boju oko sebe i znam da će mi dan biti divan", kaže ona. Dodaje da svojim načinom oblačenja usrećuje i ljude oko sebe: "Ljudi vole da me vide na ulici, posebno djeca. Drago mi je da me svi dočekuju s osmjehom."

I njen suprug Dilan priznaje da je Elizabet veoma popularna gdje god da krene. On je prihvatio njen stil života, jer zna da je to jednostavno - ona. Inače, sama Elizabet priznaje da je teško pronaći sve u zelenoj boji. Ipak, kako već 20 godina prikuplja sve što je zeleno, danas joj je gotovo cijela kuća obojena u tu boju. Dakle, cijela kuća je u zelenom: od zidova, ulaznih vrata, pa čak posteljine i zavjesa. Ide toliko daleko da čak sve proizvode za kupatilo kupuje isključivo u zelenoj boji: "Ne mogu čak ni zaspati ako nisam u zelenom."

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.