Zekić: Ne postoji zakonski rok za dodelu pete frekvencije

Izvor: Beta, 29.Nov.2022, 14:35

Zekić: Ne postoji zakonski rok za dodelu pete frekvencije

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da po Zakonu o upravnom postupku ne postoji rok za rešavanje predmeta o dodeli pete dozvole za televizijsku frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.Zekić je agenciji Beta kazala da REM nije probio rokove konkursa za petu televizijsku frekvenciju."Sada su na dnevnom redu REM-a sednice na kojima će se odlučivati o dodeli radijskih frekvencija i dozvola za beogradske televizije. O petoj nacionalnoj frekvenciji članovi Saveta REM-a odlučiće naknadno", navela je Zekić.Na pitanje Bete kada će Savet REM-a odlučivati o tome kada će dodeliti petu nacinalnu televizijsku frekvenciju, Zekić je kazala da će to biti na nekoj od narednih sednica.Savet REM-a je 10. avgusta raspisao javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.Kandidati za petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću su: Nova S, Kopernikus, Kurir i BK.Na prethodnom konkursu, dozvole za frekvencije s nacionalnom pokrivenošću na rok od osam godina dobile su televizije: Pink, Hepi, Prva i B92.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

I dalje bez naznaka kada će se dodeliti peta frekvencija

Izvor: Danas, 29.Nov.2022

Pojedini članovi Saveta REM-a reagovali su danas na tekst “REM probio rok za dodelu pete nacionalne frekvencije”, navodeći da ne postoji zakonski rok za njenu dodelu. Međutim, u našem tekstu se ni ne pominje “zakonski” rok, već je jasno naznačeno da je probijen rok koji je definisan javnim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.