Zećira Mušović – heroj Švedske, ponos Prijepolja

Izvor: SandzakPress.net, 10.Avg.2023, 13:38

Zećira Mušović – heroj Švedske, ponos Prijepolja

Sito je sve gušće na svetskom šampionatu u Australiji i Novom Zelandu. Na turniru je ostalo najboljih osam reprezentacija. Među njima je i Švedska koja ima najboljeg golmana dosadašnjeg dela šampionata. Zećira Mušović je na četiri utakmice odbranila 44 šuta u gol i istakla kandidaturu za „Zlatnu rukavicu“. Svet je zadivila sa jedanaest odbrana u osmini finala protiv četvorostrukih svetskih šampionki Sjedinjenih Američkih Država. Održala je mrežu mirnom 120 minuta i saigračicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << omogućila da posle penal-serije skinu krunu Amerikama. Koliko u Stokholmu, utakmice Švedske su praćene i u Prijepolju. Tamo su koreni čuvara mreže skandinavske selekcije. Otac Zećire Mušović je iz tog grada pre više od tri decenije otišao u Švedsku. U Prijepolju je ostala mnogobrojna familija koja ne propušta TV prenose sa svetskog prvenstva. Među njima je i Atko Mušović, Zećirin brat od strica. Sigurno ste ispratili rezultat vaše sestre, kakav je osećaj sada nakon što znate da je heroj reprezentacije? – Zećira je neverovatna osoba, ponosna je cela familija na nju, ona je naš ponos. Želimo da dogura što dalje i znamo da ona to želi. Uvek se trudila da da maksimum koji može, sada isto tako želi da dođe do finala, ako je moguće.   DEVOJKA VELIKOG SRCA Uprkos činjenici da je rođena u Švedskoj i da nikada nije živela u Srbiji, Zećira je nekoliko puta pomagala klubovima u Srbiji i u Bosni i Hercegovini. – Nekoliko puta je pomagala klubove u obe države. Vezana je za ovaj kraj iako nikada ovde nije živela, pa tako i za fudbal i njegov razvoj ovde – rekao je Atko Mušović. The post Zećira Mušović – heroj Švedske, ponos Prijepolja appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Engleska fudbalerka ima snažniji šut od premijerligaša

Izvor: B92, 10.Avg.2023

U Australiji i na Novom Zelandu igra se Svetsko prvenstvo za žene, a ovih dana se dosta priča o Kloi Keli...Engleskinja je sa svojom selekcijom bila ubedljiva u grupi, a onda je u osmini finala "preživela" Nigeriju na penale...Upravo je Keli, fudbalerka Mančester sitija, obeležila penal seriju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.