Zec koji je umislio da je kokoška

Izvor: Blic, 01.Dec.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zec koji je umislio da je kokoška

Oto bi bio savršena kokoška da nije rođen kao zec. Ležanje na jajima, kljucanje po dvorištu i dremanje na prečki sa ostalim kokoškama je uobičajeno za piliće, ali svakako ne i za osmomesečnog zeca.

Zbunjenog zeku je na poklon prilikom kupovine devet kokošaka i jednog petla dobio Vile Kusinen, koji zajedno sa svojom suprugom i troje dece živi na malom finskom ostrvu Velua, 210 kilometara severozapadno od Helsinkija.

"Kada sam otišao u kokošinjac, primetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam da leži na jajima. Kasnije sam ga posmatrao s prozora i video ga kako skače na prečku, pada sa nje i ponovo pokušava da bi se na kraju nekako na njoj održao", kazao je Kusinen u izjavi za Rojters.

Oto ne voli da sedi u krilu niti da jede šargarepe kao što to čini većina zečeva. Više voli hranu za kokoške. Vazdan je u njihovom društvu i igra se s njima tako što skače na njih.

"Kokoške ga smatraju jednom od njih. Često sedi na prečki među kokoškama, šćućuren ispod njihovih krila", priča Kusinen.

Ipak, Otov instikt zeca se probudi čim neko nepoznat uđe u košinjac. Tada beži i sakriva se, mada se lako može namamiti štrudlom sa grožđicama.

Povezane vesti: Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.