Zdravstveni radnici u Hrvatskoj bez kovid propusnice neće moći na posao

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 13:56

Zdravstveni radnici u Hrvatskoj bez kovid propusnice neće moći na posao

Od 1. oktobra zaposleni u zdravstvenom sektoru u Hrvatskoj moraće dva puta nedeljno da se testiraju, ukoliko nisu vakcinisani.

U suprotnom neće moći da prime platu. Kovid propusnice biće potrebne svima koji ulaze u krug bolnice, uključujući i ostale radnike i dostavljače.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak poručio je da ako zdravstveni radnici ne žele da se vakcinišu ili testiraju, neće moći da idu na posao.

Uvođenje tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kovid propusnica u zdravstveni sistem planirano je od početka sledećeg meseca.

Ukoliko ne žele da se vakcinišu, zaposleni u zdravstvu moraju imati negativan test, a testiranje će za početak biti besplatno.

"Ako neko ne želi da se testira, neće moći da bude na poslu, i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Sistemu će napraviti problem jer će biti potrebno da se nađe zamena, a sebi jer će neopravdano izostati i neće, u skladu sa zakonom, primiti naknadu", upozorio je Capak.

Istakao je da će kovid propusnice biti potrebne i za sve koji ulaze u bolnički krug, poput dostavljača, servisera, radnika u bolničkim kafićima itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zdravstveni radnici u Hrvatskoj neće moći na posao BEZ KOVID PROPUSNICA

Izvor: Blic, 24.Sep.2021

Zaposleni u zdravstvenom sektoru u Hrvatskoj od 1. oktobra moraće dva puta nedeljno da se testiraju ukoliko nisu vakcinisani, a u suprotnom neće moći da prime platu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.