Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstvene ustanove počele izmirenje poreza i doprinosa

BANJALUKA - Javne zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj počele su redovno izmirenje svojih obaveza po osnovu poreza i doprinosa, a u skladu sa mjerama koje je usvojila Vlada Srpske, na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Sve dospjele, a neizmirene obaveze, javne zdravstvene ustanove bile su dužne regulisati tako da zatraže reprogram u skladu sa Zakonom o posebnom načinu izmirenja poreskog duga ili da se poreski dug obezbijedi mjenicom.

U slučaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << javna zdravstvena ustanova ne izvršava tekuće obaveze iz potpisanog ugovora o reprogramu i tekuće obaveze, uplatu sredstava će izvršiti Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske umanjujući narednu tranšu prema toj ustanovi za visinu neizmirene obaveze, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Za neplaćanje tekućih obaveza po osnovu poreza i doprinosa u javnim zdravstvenim ustanovama odgovornost snose direktori tih ustanova u skladu sa zakonskim odredbama.

Tekuće obaveze za doprinose, uz isplatu plata, izmirili su Univerzitetska bolnica-Klinički centar Banjaluka, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", bolnice Gradiška, Mlječanica, "Sveti apostol Luka" Doboj, "Jakeš" Modriča, "Sveti vračevi" Bijeljina, Zvornik, Trebinje, Foča, Kasindo, Prijedor i Nevesinje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.