Zdravstvena inspekcija u Narodnom frontu zbog smrti bebe

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstvena inspekcija u Narodnom frontu zbog smrti bebe

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja danas je ušla u GAK "Narodni Front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla a druga rođena u teškom stanju, rekao je Tanjugu direktor GAK "Narodni Front" Dušan Stanojević.

"Zatečen sam onim što se desilo. Bebe su u petak, kada je žena primljena na kliniku, bile dobro", naglasio je Stanojević.

On je dodao da je žena zadržana na klinici, da je za ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakazan carski rez, ali da se nešto desilo tokom vikenda što dežurni lekari nisu prepoznali.

"Ona je bila pod nadzorom, praćena je tokom vikenda. Kada je u ponedeljak urađen carski rez jedna beba je bila mrtva, a druga je bila loše", rekao je direktor "Narodnog fronta" i dodao da je druga beba sada dobro.

On je objasnio da je žena bila u 37. nedelji trudnoće, a da su na pregledu u petak bebe imale po 3.800 grama.

"Beba je umrla u trudnoći, ali to nas ne opravdava. Morali su lekari da prepoznaju da je plod ugrožen i da se uradi carski rez tokom vikenda", naglasio je Stanojević.

Ko je napravio propust, kako kaže, znaće više sutra kada detaljno bude pregledao dokumentaciju i utvrdio koji su pregledi rađeni ženi tokom vikenda.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspekcija zbog smrti bebe

Izvor: Akter, 30.Jul.2013

Inspekcija Ministarstva zdravlja ušla u GAK "Narodni front" da bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenju blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla

Nastavak na Akter...

Zdravstvena inspekcija u Narodnom frontu zbog smrti bebe

Izvor: Studio B, 30.Jul.2013

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja ušla je u GAK "Narodni Front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla a druga rođena u teškom stanju, kaže direktor GAK "Narodni Front" Dušan Stanojević..."Zatečen sam onim što se desilo....

Nastavak na Studio B...

Inspekcija u GAK-u zbog smrti bebe

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 08:16

Direktor GAK "Narodni front" Dušan Stanojević rekao je da je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja ušla u GAK "Narodni front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla a druga rođena u teškom stanju..."Zatečen sam onim što se desilo....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.