Zdravlje Vojvođana i Vojvođanki na prvom mestu

Izvor: Danas, 07.Avg.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravlje Vojvođana i Vojvođanki na prvom mestu

Ugovori o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja zdravstvene zaštite, za koje je opredeljeno ukupno oko 254 miliona dinara, potpisani su na "Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine". Prilikom potpisivanja ugovora direktor "Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine" Nebojša Malenković, osvrćući se na dosadašnja ulaganja "Uprave", istakao je da je od početka godine dodeljeno oko 631 milion dinara za realizaciju projekata u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zdravstva.

- Da bismo građankama i građanima Vojvodine pružili blagovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, nastavljamo sa ulaganjem u zdravstvo i već pripremamo novi konkurs. Zdravlje građana je za sve nas na prvom mestu i zajedno moramo da obezbedimo najbolje uslove kako za lečenje, tako i za rad u svim zdravstvenim institucijama u Vojvodini - istakao je Malenković.

Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo Danijela Baričak Stanković navela je da "Pokrajinska vlada" kontinuirano ulaže u obezbeđivanje adekvatnih radnih uslova u oblasti zdravstva.

- Problem Vojvodine je i dalje nedostatak kadrova koji je nastao zbog zabrane zapošljavanja i procedura odobravanja koje je propisala komisija "Vlade Republike Srbije". Kad uspemo da rešimo problem deficita zdravstvenih radnika, sa dosadašnjim ulaganjem u prostor i opremanje zdravstvenih institucija, moći ćemo da kažemo da u Vojvodini imamo evropske standarde u oblasti zdravstva - napomenula je Baričak Stanković.

Dodelom sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja zdravstvene zaštite, "Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine" finansira projekte sanacije i opremanja najsavremenijom medicinskom opremom u 14 zdravstvenih ustanova u Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Senti, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Beloj Crkvi, Novom Kneževcu i Irigu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajina obezbedila 25 miliona dinara za ekologiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2015

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je 25 miliona dinara za ostvarivanje projekata u oblasti zaštite životne sredine u pokrajini, saopštio je danas biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću...Time je omogućeno da lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine učestvuju na javnom konkursu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.