Izvor: Blic, 05.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdrava hrana

Zaboravite na suhomesnato

Konzumiranje samo jedne kobasice ili tri tanke kriške slanine dnevno povećava rizik od raka debelog creva čak 50 odsto, upozoravaju stručnjaci. Samo 50 grama nekog suhomesnatog proizvoda na dan može da poveća rizik oboljenja za 20 odsto. Svetska organizacija za istraživanje raka (WCRF) upozorava na neophodnost edukacije o hrani koju se unosi u organizam. Stručnjaci preporučuju konzumaciju manje od 500 grama crvenog mesa nedeljno i ako je moguće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpuno izbegavanje suhomesnatih proizvoda.

Hladna voda za sveže povrće

Svežina zelenog povrća kao što je spanać i blitve nestaje nekoliko sati nakon branja. Da biste ga osvežili, isperite ga pod mlazom hladne vode i osušite papirnim ubrusom. Zatim stavite u hladnjak jedan sat. Pre spremanja zelene salate ostavite je da stoji 10 minuta u frižideru. Zatim je operite i otkinite joj dršku. Ponovo je vratite u frižider i posle 10 minuta dodajte so, ulje i sirće. Tako ćete izvući najbolje iz salate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.