Zbogom moja šubaro i brado...

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom moja šubaro i brado...

U Srbiji danas kad uzmeš novine, ili upališ televizor, više ne znaš šta je vest, a šta je vic. Internet sajtovi koji se sprdaju sa tmurnom stvarnošću sve više liče na one "ozbiljne". Šizofrenija, ali totalna.

Milan Jovanović

Na primer, ko bi normalan pomislio da će predsednik crnogorske skupštine biti počasni govornik u srpskom parlamentu? Taj Ranko Krivokapić, gori od crnogorskog ustaše Sekule Drljevića, koji o Srbima govori sa takvom mržnjom da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mu i Ante Starčević pozavideo.

Taman pomisliš: vidi, dobar vic, kad ono - stvarnost, Bože me sakloni.

Takođe sam mislio da je vic da Toma ide u Vimbldon da dune vetar u jedra Novaku u istorijskom finalu. Kad ono, eto ti predsednika među uvaženim gostima, namračio se ko gradonosni oblak, očigledno oteran u London voljom svojih genijalnih savetnika.

Pa se sve pita: šta ti je, crni Tomislave, sve ovo trebalo, da ti se ova dva bizgova iza leđa (rekoše mi da su glumci) klibere, arlauču i skarliču čim onaj njihov veretizni uzme poen.

Bivši vojvoda, tako namračen i nikakav, sanja lampek usred Ol Ingland kluba, o teške li ste, državničke obaveze, da znadoh šta me sve čeka vratio bih Borisu one džakove sa glasovima, pa nek se on lomata po svetu.

Tako, na primer, jedne bgd novine ustupaju dva kvadrata artije starletama (koje su naši đedovi malo drugačije zvali, da prostite) da poruče profesorki Univerziteta da je obična neostvarena i zlobna ženturina, za razliku od njih, mudrih i načitanih.

Dotična profesorka je, inače, oduševila čitavu srpsku javnost govorom svojim studentima, u kome je oplela i po alavoj vlasti, po nenormalnim roditeljima đaka i, naravno, po već pomenutim kur..., pardon, starletama.

U takvoj situaciji, umalo da poverujem u vest da će Pink direktno prenositi izbacivanje ministara iz Vlade, po uzoru na slavnu Farmu.

Ili da klinika u Beogradu otvara odeljenje za lečenje zavisnosti od vlasti, ili da Vučić preti hapšenjem zatucanog i antievropskog hrasta, ili...

Kažem, umalo, da poverujem, a onda vidim da je to satira sa Njuz neta, pa mi, pravo da vam kažem, lakne: dobro je, nije baš dotle došlo.

U Srbiji, brale, sve je manje normalnih, a zaraza je krenula sa samog vrha države. Širi se kao kuga, Ekrem postaje zvezda, vode se ozbiljne porodične (a i šire) rasprave da l' je u redu da pored žive, zdrave, a bogami i napupele Stanije pobedi Musliman.

Vučić više ne zna šta da radi, čime da privuče pažnju naroda, lopatom u medije trpa optužbe i optužnice, uhvatilo ga očajanje, da l' da uđe u Farmu, da l' u Velikog brata, ili u Prvi glas Srbije, ostane li van žiže javnosti ode popularnost u propast.

Zato je El prezidente Toma ovih dana sveprisutan. Prvo je vršio inspekciju vojničkih rovova, da ga želja mine za vremenom kad je upravljao grobljem, onda su ga oterali na mrski mu Vimbldon, a čim se vratio dokopao se pištolja.

Ne pravog, signalnog, doveli ga da otvori atletsku stazu, da osveži uspomene na vreme kad je njegov bivši šef vitlao pištoljem, ali pravim, po Beogradu (a i šire).

Sve mi se čini da ga savetnici mrze, jer mi nikako ne ide u glavu da tamo, u tom kabinetu, nema nikog da mu kaže: Stani, Tomo, brate rođeni, vidiš li na šta ličiš u toj maskirnoj uniformi?! Gde ćeš na Vimbldon kad ne razlikuješ reket od prahera?! Crni Tomo, bacaj taj pištolj, ličiš na neiživljeno dete koje se najzad dokopalo nedostižne igračke?!

Šta ostade od vojvode, Bogo moj... Čekam samo da raširi ruke i iz bijela grla zavapi: Zbogom moja šubaro i brado...!

Što bi reko drug Lenjin, čini mi se da će mu glave šumadijske doći mangupi u njegovim redovima, ovi što nikako da stisnu i kažu caru da je go.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.