Zbogom dizelaši: Stiže feton u električnoj verziji

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom dizelaši: Stiže "feton" u električnoj verziji

Folksvagenov "Dizelgejt" skandal je još jednom uzrokovao promene u politici nemačkog brenda, a nakon saopštenja o rezanju troškova za milijardu evra godišnje, stigla je potvrda da firma kreće ka ekološkoj budućnosti, a prvi korak je električna verzija "fetona".

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

S obzirom da je budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dizel vozila, posebno u Evropi, veoma neizvesna, Folksvagen je saopštio da će pojačati razvoj električnih i plag-in hibridnih modela.

Najveća VW limuzina "feton" će tako pored verzije sa benzinskim motorom

Prodajete polovni automobil?

Postavite bepslatan oglas.

imati i električnu varijantu. Prema najavama, model će biti opremljen "najnovijom generacijom sistema za asistenciju pri vožnji i povezivanju vozila", a takođe se pominje i veća autonomija od 300km.

Za sada nema potvrda datuma kada bi novi "feton" mogao da bude lansiran, ali je realna procena da će na tržište stići oko 2020. godine.

Naravno, sva dalja ulaganja zavise od ukupnih troškova "Dizelgejt" skandala, međutim, iako je najavljeno da će neisplativi projekti biti pauzirani ili ukinuti, potvrđeno j da će se ipak nastaviti rad na nasledniku "vejrona", Bugati "šironu".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.