Zbogom Bitcoin i kriptovalute!

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom Bitcoin i kriptovalute!

Opustite se i uživajte u krstarenju internetom.

Za razliku od ostatka sveta vi više nećete morati da brinete da svoje dragocene resurse delite sa sajtovima tj. ustupate im ih da bi oni za svoj groš rudarili kriptovalute - ako koristite Firefox pregledač interneta!

Mozilla je sa poslednjim ažuriranjem Firefox browser-a odlučila da od starta blokira sajtove, koji resurse računara njihovih korisnika upotrebljavaju za rudarenje kriptovaluta. U pregledačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Firefox‘ Nightly and Beta browsers uspostavljen je sistem protiv pozadinskih “rudar“ skriptova, poput CoinHive, koji su dosad mogli da koriste resurse korisnika kako bi iskopavali kriptovalute. Ovaj sistem sprečava čak i iščitavanje sistema korisnika, kako bi sajtovi otkrili o kakvim se konfiguracijama radi, pratili ih preko interneta i eventualno nekad kasnije upotrebili za iskopavanje kripto ruda.

Ukupno je kroz novi sistem blokirano više od 20 najpopularnijih kripto-kradljivaca, a osim CoinHive blokirani su i JSE i MineXMR. Mozilla je za Firefox ovaj sistem razvila i implementirala u saradnji sa Disconect grupom.

Da biste bili sigurni da niko ne koristi vaš sistem za rudarenje kriptovaluta trebalo bi da ažurirate Firefox Nightly na build 68 i Firefox Beta na build 67.

Ako ne znate koji sajtovi u pozadini rudare kriptovalute podsetićemo vas da to čine čak i najveći, uglavnom piratski i sajtovi koji “rasturaju nelegalan sadržaj“, veliki poput The Pirate Bay. Ako vam sistem odejdnom uspori i neobično štuca - moguće je da neki od vaših omiljenih sajtova u pozadini kuje kripto novčiće pomoću resursa vašeg PC-ja.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.