Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2017, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog salmonele povučena bijela kokos čokolada u Hrvatskoj

Zbog salmonele je s polica povučena i opozvana bijela čokolada s kokosom poljskog proizvođača.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače da je s tržišta povučena i opozvana Katy bijela čokolada s kokosom od stotinu grama poljskoga proizvođača radi utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp, a čokoladu je na tržište stavila kompanija Kaufland Hrvatska.

Hrvatska agencija za hranu (HAH) saopštila je u srijedu naveče da je Ministarstvo poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obavijestilo potrošače da je s tržišta povučena i opozvana Katy bijela čokolada s kokosom od 100 grama, oznaka barkoda: 4335896585017, LOT: L2118, s datumom najbolje upotrijebiti do: 04.2018., proizvođača iz Poljske, radi utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.

Samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom utvrđena je potencijalna opasnost za zdravlje ljudi, te da proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, navedeno je u saopštenju HAH-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.