Zbog ribara i lovaca nova svađa u Novom Sadu

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ribara i lovaca nova svađa u Novom Sadu

Miloš Vučević kaže da je Goran Ješić uvredio Novi Sad i Novosađane jer neće da otvori sajam lova i ribolova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević optužio je danas potpredsednika Vlade Vojvodine Gorana Ješića da je odbijanjem da zajedno s njim otvori sajamske manifestacije "Lorist" na Novosadskom sajmu "uvredio Novi Sad i Novosađane".

"Novi Sad i Novosađani su sadašnjoj gradskoj vlasti pružili svoje poverenje, čime je naš grad dobio legalnu i legitimnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vlast. Ponašanje kojim je potpredsednik Vlade Vojvodine iskazao netoleranciju prema izboru Novosađana, predstavlja uvredu za sve koji u našem gradu žive i koji ga danas posećuju", naveo je Vučević u izjavi za javnost.

Ocenio je da otvaranje Sajma "Lorist" treba da pošalje poruku razvoja, regionalne i međunarodne saradnje i napretka Novog Sada, a ne da "širi poruke obojene političkim strastima".

Prema njegovim rečima, Goran Ješić, koji je član DS, treba sa svoje funkcije da deluje kao predstavnik svih građana, a ne kao član političke partije.

"'Lorist' je poslužio pojedincu kao bojno polje za obračun sa političkim neistomišljenicima, umesto da se uz poštovanje institucija sistema i tradicije ove priredbe, dostojanstveno otvori", kazao je Vučević.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić nije danas želeo da otvori 45. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta "Lorist", jer je na otvaranju bio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS) i, kako je naveo, "nelegitimno izabrani predstavnici lokalne vlasti Grada Novog Sada".

Ješić je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta naveo da bi zajedničko učešće na ovakvom događaju značilo prihvatanje aktuelnih lokalnih vlasti i načina na koji su se oni tu našli.

Vlast u Novom Sadu preuzela je 13. septembra koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom i smenila DS.

SNS je tokom avgusta i septembra nedeljama pokušavala da sruši gradsku vlast predvođenu DS i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Na kraju je u tome uspela jer joj je prišlo sedam odbornika koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, koji su do tada bili u koaliciji sa DS i LSV.

SNS-u su prišla i tri odbornika Srpskog pokreta obnove, koji su mandate na izborima osvojili na listi LSV-a.

U vladajućoj koaliciji je i šest odbornika Romske demokratske stranke, koje je SNS nakon lokalnih izbora optuživao da su u Skupštinu grada ušli zahvaljujući "kupovini glasova" birača.

U koaliciji sa SNS-om je i pet odbornika Demokratske stranke Srbije, kao i pet odbornika koji su izabrani na listi Dveri a potom isključeni iz stranke, te jedan odbornik vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora, koji je takođe isključen iz partije nakon izbora.

(Beta, foto: Novosadski sajam)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.