Zbog prostitucije pala i žena iz BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog prostitucije pala i žena iz BiH

RIJEKA - Ukupno 11 žena, uključujući i jednu iz BiH, uhapsili su pripadnici Službe organizovanog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske zbog sumnje da su se u Rijeci i Opatiji bavile prostitucijom.

Kada je riječ o hrvatskim državljankama, one imaju od 19 do 53, a ženi iz BiH je 47 godina.

Policija ih je uhapsila tokom pojačanih kontrola, čiji je cilj suzbijanje prostitucije, a koje su sprovođene od početka januara sve do prije nekoliko dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Kontrole su sprovedene u stanovima ili na otvorenom prostoru u raznim dijelovima Rijeke, te u Opatiji", naveli su izvori bliski Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Takođe, utvrđeno je da su seksualne usluge klijentima nudile putem oglasa i da su ih naplaćivale 300 kuna (77 maraka) ili više.

"Protiv svih osumnjičenih bit će podnijete kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu", navedeno je u saopštenju hrvatske policije.

Za isto krivično djelo biće prijavljen i jedan muškarac, četrdesetogodišnji hrvatski državljanin, koji je dogovarao seksualne usluge za jednu od osumnjičenih.

Podsjećanja radi, prije nepuna dva mjeseca zagrebačka policija je u saradnji sa USKOK-om, njemačkom policijom i pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) razbila međunarodni lanac prostitucije i uhapsila više osoba koje su osumnjičene da su podvodile djevojke iz BiH, Hrvatske i Srbije u Njemačku, s ciljem pružanja seksualnih usluga.

Tadašnjom akcijom obuhvaćeno je 10 osoba, od čega je pet uhapšenih, a među njima i jedna žena, i terete ih da su se bavili organizovanjem prostitucije.

Sumnja se da su djevojke iz BiH, Hrvatske i Srbije odvodili u Njemačku, gdje su one pružale seksualne usluge po cijenama od 60 do 250 evra, pa su tako tokom djelovanja ovog udruženja pružile najmanje 2.000 seksualnih usluga i tako zaradile oko 166.000 maraka.

Ova kriminalna grupa je radila tako što je prvo pravila album fotografija s kodnim imenima djevojaka koji su zatim objavljivali na internetu i u oglasima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.