Zbog poledice 210 lomova

Izvor: Blic, 27.Jan.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog poledice 210 lomova

Sve saobraćajnice prvog i drugog reda su prohodne, ističu u zimskoj službi. Ali, zbog padova na ulici pomoć je u Urgentnom centru tražilo za trećinu više sugrađana nego obično. Na Vračaru juče oko 15 sati

- Na ortopediji u poslednja dva dana ima 30 odsto intervencija više. Za vikend smo imali 210 pregleda a 10 osoba je zbog težih preloma zadržano - navode u Urgentnom centru.

Ekipe “Čistoće” sklanjale su led sa javnih površina, a radnici “Zelenila” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa stanica i sa staza u parkovima.

- Raspoređeni smo po dvojica na jednu ulicu, u smenama od šest do 18 sati - navode radnici “Čistoće”.

Sutra će biti minus dva i sneg, a prestanak padavina od četvrtka

Njima su se pridružili i građani koji su čistili ispred i oko svojih ulaza, a volonteri Starog grada ponudili su pomoć sugrađanima koji to ne mogu sami i nastaviće da dežuraju kraj telefona 330-0509.

Zimska služba dežura svih 24 sata

Komunalci su juče ušli i u nekategorisane ulice, koje se obično ne čiste, rekao je Darko Glavaš, načelnik Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima “Čvorište” i precizirao da je tokom dana na ulicama bilo 1.080, a noćas još 900 radnika i brojna vozila da bi prvog radnog dana građani bez problema bili prevezeni do radnih mesta, vrtića i škola.

U Komunalnoj policiji navode da nisu napisali nijednu kaznu jer su “patrole na terenu zatekle uredno očišćene prilaze zgradama”.

Naši reporteri su videli očišćene prilaze kafićima, prodavnicama i javnim ustanovama u širem centru, ali su trotoari pred mnogim zgradama ostali pod ledom.

- Sporedne ulice i periferija nisu baš očišćeni. Mnogo je leda - kaže Milka Janković.

Zbog minusa na ulicama je u Prihvatilištu za odrasle u Kumodraškoj, gde ima 104 mesta, utošište našlo više od 150 ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.