Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog podzemnih voda zgrade im se urušavaju, a zidovi pucaju

Već pet godina, od kako su ušli u nove stanove, meštani Ulice vojvode Vlahovića na beogradskoj opštini Voždovac muku muče sa podzemnim vodama. Naime, zgrade u kojima žive se urušavaju, a zidovi u stanovima pucaju.

Izvor: N1

Kivni su, jer ih kako tvrde, nije prevario, kako neretko biva, privatni investitor, već Građevinska direkcija Srbije koja je napravila stanove.

"Kao što možete i sami da vidite, ovo je pukao zid, ovaj beton dole, usled vode >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koja stalno nadolazi sa brda, stalno, stalno. Ovde je noseći zid, a ovde je stan. I mi samo strahujemo da će to jednostavno jednog dana to da klecne i da ovaj potporni zid krene. Evo ja sam baš pre neki dan otvarala prozor, prala sam prozor od dnevne sobe i kako sam otovorila, ovakav komad betona je otpao na unutrašnji sims", objašnjava stanarka Valentina Panić.

N1: Hoćete da kažete da živite u zgradama koje se ruše?

Stanarka: Bukvalno, bukvalno - u zgradi koja se ruši. Što bi rekla moja mama - okolo kalaj, unutra belaj.

Da belaja nema samo oko zgrade i u garažama u nekim stanovima se vidi više u nekima manje.

"Evo, na primer, ovde kod nas se kruni potpuno uz vrata prozore. Znači, prvo je pukao zid od odozdole ka gore, gore se kruni i to smo nekoliko puta već sanirali i svaki put ponovo. Neki dan da čak nisam mogla ni da zatovrim ova vrata jer se tu nakupio taj talog", priča stanarka Marija Kambić.

Nismo ni sanjali da ćemo uz stanove pazariti i muke - kažu vlasnici i dodaju: zbog sigurnosti nekretnine smo kupili od države. Tačnije, od Građevinske direkcije Srbije, čiji inženjer nadgleda i ovu poslednju u nizu sanacija. Ipak, najsvežije urušavanje ne komentariše.

"Nemojte me snimati meni je zabranjeno da dajem izjave", poručuje inženjer.

Iz Direkcije je stigao pisani odgovor. U svemu ne vide veliki problem i tvrde - u pitanju je samo pucanje vodovodne cevi.

"Direkcija je odmah angažovala radnike da otklone kvar. Očekujemo da će radovi biti završeni u narednih nekoliko dana. Stanarima je obezbeđeno normalno snabdevanje pijaćom vodom", piše u odgovoru Direkcije.

Dok pravdu traže na sudu, stanari podsećaju da od kad su se 2012. uselili nijedan stan nije prodat, jer tvrde niko neće život u ruševinama. Misle i da je zato vlada kroz nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" srećnim dobitnicima "uvalila" četiri stana baš u ovim napuklim zgradama.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Stanari: Nismo ni sanjali da ćemo uz stanove pazariti i muke

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2017

Meštanima Ulice vojvode Vlahovića zgrade u kojima žive se urušavaju, a zidovi u stanovima pucaju. Pogledajte prilog Adama Santovca:..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.