Zbog ovoga još uvek niste izgubili salo sa stomaka

Izvor: Kurir, 20.Feb.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovoga još uvek niste izgubili salo sa stomaka

Ukoliko, uprkos dijeti i redovnom vežbanju još uvek niste uspeli da se rešite masnih naslaga koje se nalaze na ovoj kritičnoj regiji, pogledajte šta bi moglo da bude problem

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.

Svi koji su pokušali znaju da nije lako osloboditi se sala u predelu stomaka. Previše masti u predelu abdomena može da najavi srčana oboljenja, dijabetes tipa 2, otpornost na insulin i neke vrste maligniteta.

STARITE
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Kako starite, vaše telo menja način na koji stiče i gubi kilograme. I muškarcima i ženama metabolizam se s godinama usporava, a smanjuje se i broj kalorija koje su telu potrebne da bi funkcionisalo. Pored toga, žene moraju da se bore i sa menopauzom. Ako se tokom menopauze goje, žene se najčešće goje u oblasti stomaka. U menopauzi je proizvodnja hormona estrogena i progesterona sporija. I nivo testosterona opada, ali sporijim tempom. Ove hormonalne promene utiču na to da žena zadobije salo u oblasti stomaka.

POGREŠNO VEŽBATE

Svakodnevno trčanje je dobro za vaše srce, ali kardio vežbe same po sebi nisu dobre za smanjivanje struka. Morate da kombinujete tegove i kardio trening. Trening snage povećava mišićnu masu, zbog čega vaše telo prirodno sagoreva više kalorija. Nedeljno se preporučuje 250 minuta vežbanja umerenog intenziteta ili 125 minuta vežbanja viskokog intenziteta.

JEDETE PREVIŠE PRERAĐENE HRANE

Prerađene žitarice kao što su beli hleb, kreketi, čips i prerađeni šećeri u slatkim pićima i dezertima povećavaju zapaljenje u našem telu. Stomačno salo se povezuje sa zapaljenjem, pa ako jedete previše prerađene hrane, sabotirate sebe. Voće, povrće i žitarice u celom zrnu puni su antioksidanata koji imaju svojstva koja deluju protiv zapaljenja, pa mogu da spreče i nagomilavanje stomačnog sala.

POD STRESOM STE

Što ste pod većim stresom, to će vam biti teže da smršate, naročito u predelu struka. I to ne zato što ćete jesti više nezdrave hrane kad ste pod stresom, iako je i to delimično tačno. Glavni krivac je hormon stresa, kortizol, koji može da poveća količinu masti koju vaše telo zadržava i da uveća vaše masne ćelije.

MALO SPAVATE

Jedna studija koja je trajala 16 godina otkrila je da one žene koje spavaju manje od 5 sati imaju 30 odsto više šanse da se ugoje 15 kilograma i više nego one koje spavaju sedam sati. Preporučuje se 8 sati sna dnevno.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:

Devojke priznaju: Ovo ne podnosimo kod muškaraca!

Tesanje sala za četiri nedelje

Da li je sa vašim penisom sve u redu? (VIDEO)

Brzo i efikasno: 6 načina da sagorite 100 kalorija

Ovo su skrivena mesta na ženskom telu koja vape za vašim dodirom!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.