Zbog nedostatka vakcina, deca ne mogu u vrtić

Izvor: RTS, 05.Sep.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog nedostatka vakcina, deca ne mogu u vrtić

U domovima zdravlja u Šapcu, Loznici i još nekim gradovima, od prošlog meseca vlada nestašica MMR vakcine protiv malih boginja. U šabački Dom zdravlja stiglo je 30 doza koje su pozajmljene iz susednih opština.
Zbog nedostatka MMR vakcine, za neku decu odložen je polazak u vrtić. U predškolskoj ustanovi "Naše dete" u Šapcu, od sto četrdeset osmoro upisane dece, sedamdesetoro nije vakcinisano. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Nove količine vakcina trebalo bi da stignu do kraja septembra, rekla je dr Dragana Radojičić, načelnica Centra za prevenciju i kontrolu bolesti Zavoda za javno zdravlje u Šapcu:
"Očekujemo novu tranšu koja treba stigne do kraja septembra. To je 540 doza, što će biti dovoljno da se vakcinišu sva propuštena deca i da se vakcinišu deca 2017. godište koja primaju u drugoj godini života tu vakcinu. Što se tiče MMR vakcine, ona je u svim okruzima u problemu da kažemo, da svima fali vakcina i ne postoji mogućnost da kolegama iz Doma zdravlja Šabac nabavimo iz nekog drugog okruga."
Dr Radojičić ističe da su uspeli da dobiju trideset doza iz susednih opština kojima nisu potrebne do nove isporuke vakcina.
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zbog manjka MMR vakcina u nekim gradovima deca ne mogu u vrtić

Izvor: Radio 021, 06.Sep.2018, 07:10

U domovima zdravlja u Šapcu, Loznici i još nekim gradovima, od prošlog meseca vlada nestašica MMR vakcine protiv malih boginja...Zbog nedostatka MMR vakcine, za neku decu je odložen je polazak u vrtić. U predškolskoj ustanovi "Naše dete" u Šapcu, od 148 upisane dece njih 70 nije vakcinisano...Nove...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.