Zbog miša mu pobegao lav

Izvor: RTS, 09.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog miša mu pobegao lav

Jureći miša, hranilac lavova u zoo-vrtu u kineskom gradu Rudongu zaboravio je da zaključa vrata, što je lav momentalno iskoristio, izašao i skočio u reku!

Čuvari zoo-vrta "Narodni park" u Rudongu, u istočnoj kineskoj provinciji Đijangsu, zaboravili su da zaključaju lavlji kavez nakon što su ga očistili i izašli iz njega.

Četiri godine star lav je to iskoristio, istrčao iz kaveza i skočio u reku koja protiče kroz vrt.

Plivao je nizvodno koristeći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rečne struje gotovo 400 metara pre nego što je pokušao da izađe na obalu pored osnovne škole "Rudong Šijan".

"U prvom trenutku smo mislili da se radi o velikom psu ili bizonu. Ni na kraj pameti nam nije bilo da se u reci nalazi veliki, besni lav", rekao je jedan od svedoka.

Policija je evakuisala stanare okolnih zgrada i naredila direktoru škole da ne dozvoli da đaci napuste učionice i da zatvore sve prozore.

Čuvari zoo-vrta su dotrčali veoma brzo i nakon tri strelice za uspavljivanje, lav je smiren i lagano je uplivao u kavez spušten u vodu. Zatim je vraćen u zoološki vrt.

Glavni "krivac" - hranilac iz vrta -  je priveden u policiju, gde je rekao da kavez nije zaključao zato što je pojurio za mišem! Kada se vratio, lav je već bio pobegao.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lav pobegao iz zoo vrta i doplivao do osnovne škole

Izvor: Cafe.ba, 08.Jun.2009, 22:37

Jedan odrasli lav pobegao je iz svog kaveza u Zoološkom vrtu u kineskom gradu Rudong i skočio u obližnju reku da pliva. Četvorogodišnji mužjak iskoristio je priliku da zbriše jer su zaposleni zaboravili da zaključaju kavez nakon čišćenja. Jedan od njih rekao je da je video miša i pojurio...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.