Zbog mene tu ste sada, ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada: Oslikan mural posvećen malom Stefanu (9) (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 14:31

"Zbog mene tu ste sada, ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada": Oslikan mural posvećen malom Stefanu (9) (FOTO)

Protesti zbog prvobitne odluke sudije Prvog osnovnog suda, koja je posle nesreće pustila vozača da se brani sa slobode, i dalje traju.

Srca građana cele Srbije slomila su se posle vesti da je maleni Stefan B. (9) kojeg je "pokupio" bahati vozač Lazar Galić na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma - preminuo. Tragična vest izazvala je ne samo tugu, već i bes, posebno među građanima ovog dela Beograda koji danima u Ulici Marijane Gregoran, gde je došlo do nesreće, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iskazuju mirnim putem svoj revolt.

Građani pogođeni ovom tragedijom pisali su pesme nastradalom dečaku, palili sveće na mesto pogibije, a sada su i oslikali mural sa njegovim likom koji je danas osvanuo u Beogradu.

Pored milog lika mališana Stefana, ispisani su i stihovi:

- Sa neba ja vas gledam, zbog mene tu ste sada, ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada.

Fotografiju ovog emotivnog grafita podelila je u Fejsbuk grupi Pravda za Stefana Jelena Milosavljević, administratorka.

- Da se ovako nešto više nikad nikome ne ponovi, da nijedno naše dete ne ode na nebo prerano, da nijedan roditelj ne ostane bez deteta, mi ostajemo ovde i dalje, non stop 00-24! Za moje dete, za vaše dete, za svu decu! Počivaj u miru, anđele - napisala je ona.

Podsetimo, protesti zbog prvobitne odluke sudije Prvog osnovnog suda, koja je posle nesreće pustila vozača da se brani sa slobode, i dalje traju.

Okupljeni građani ostaju pri zahtevima da vozač, koji je, posle preinačenja prve odluke sudije, uhapšen i sproveden u pritvor, bude osuđen, ali zahtevaju i da sudija Radmila Đerić, koja ga je prvobitno pustila iz pritvora pravno odgovara zbog te odluke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.