Zbog lopova zarobljeni u rudniku

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog lopova zarobljeni u rudniku

Bor -- Sedam rudara ostalo je zarobljeno u jamskom liftu,a još 50 rudara i 14 učenika ostalo je zarobljeno 400 metara pod zemljom pošto je nestalo struje zbog krađe.

Lopovi su ukrali oko 300 metara specijalnog kabla, koji služi i za odvodnjavanje rudnika u Boru, čime su prekinuli dotok struje. Pumpe koje ispumpavaju vodu iz jamskih hodnika su stale, tako da je moglo doći do potapanja rudnika. Samo zahvaljujući brzoj reakciji izbegnuta je tragedija.

Ovo nije prva krađa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preprodavaca sekundarnih sirovina u borskom basenu, ali je svakako bila najopasnija.

U nameri da dođu do bilo čega što u sebi sadrži bakar kako bi kasnije prodali, lopovi ne biraju ni način ni sredstva, pa neretko gube živote, ali i nasrću na radnike Zaštite, koji obezbeđuju borski basen.

Samo u poslednjih mesec dana, četiri radnika Zaštite koji obezbeđuje ovaj gigantski kompleks su brutalno napadnuta. Jedan od njih gurnut je u kop dubok 400 metara, a drugog su pre samo par dana u nameri da uhvati lopove onemogućili udarcem u glavu džakom punim otpada i teškim više od 35 kilograma. I to nije sve, u nameri da se dokopaju plena lopovi su bukvalno postali spremni na sve

S obzirom na to da više nisu u pitanju sporadične krađe kao ranijih godina, već dobro organizovane bande za kojima traga i policija, menadžment RTB-a je radi što bržeg rešavanja ovog problema odlučio da prekine otkup sekundarnih sirovina

Iz RTB-a pozivaju i ostale prerađivače obojenih metala u Srbiji da privremeno obustave otkup sekundarnih sirovina, kako bi se stalo na put nelegalnom i sve raširenijem crnom tržištu metala, dok se ta oblast u potpunosti pravno ne uredi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.