Izvor: Blic, 01.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog krize ide na posao kajakom

Da je velika finasijska kriza uzela maha pokazuje i slučaj Engleza koji na posao odlazi kajakom, jer nema novca za benzin. Četrdesetjednogodišnji Geri Vudhaus iz Vest Bromviča radi kao čuvar u jednoj bolnici u Birmingemu, a kajak koristi kao prevozno sredstvo od Nove godine.



Svako jutro se obuče za posao, ode do kanala i odvesla deset kilometara do bolnice u kojoj radi. Treba mu oko sat vremena, što je desetak minuta duže nego automobilom u jutarnjoj gužvi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Znam da mnogi misle da sam ludak kada me u pola šest ujutro vide kako ulazim u kajak i odlazim na posao. Ali, nemam više živaca, a što je važnije ni novca da idem automobilom", kaže Geri.

Otac troje dece tvrdi da na benzinu sedmično uštedi oko 20 funti. Veslanje ga opušta, pa na posao dolazi smiren i bez stresa. Jedini problem je što mu je malo neprijatno kada se vraća sa posla, jer je već mrak. Zbog toga je nabavio rudarski šlem sa lampom i kaže da nakon toga više nema nikakvih problema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.