Zbog korone sve veći broj zaraženih HIV-om nema postavljenu dijagnozu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2021, 20:46

Zbog korone sve veći broj zaraženih HIV-om nema postavljenu dijagnozu

Između 2019. i 2020. je dijagnostikovano 24 odsto manje novih slučajeva zaraze HIV virusom, navodi se u zajedničkom izvještaju Regionalne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu i Evropskog centra za spriječavanje i kontrolu bolesti (ECDC). U izvještaju objavljenom 30. novembra, dan uoči obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, navodi se da je do pada došlo zbog smanjenog broja testova na HIV zbog pandemije korona virusa. Prema izvještaju, ovo je...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska bilježi nagli skok broja zaraženih HIV-om

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2021, 08:10

BANJALUKA, SARAJEVO - U periodu pandemije virusa korona u Srpskoj došlo je do značajnog rasta broja oboljelih od AIDS-a, odnosno zaraženih HIV-om, te je tako prošle godine registrovano 18 novih slučajeva, što je najveći broj slučajeva evidentiran tokom jedne godine, a kao razlog se navodi ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.