Zbog jačeg minusa, so bez pravog efekta na putevima

Izvor: Mondo, 04.Jan.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog "jačeg minusa", so bez pravog efekta na putevima

Snega na kolovozu u nižim predelima ima do pet centimetara, a na višim i do deset centimetara, pa se na pojedinim deonicima savetuje i upotreba lanaca.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Sneg i niske temperature doneli su prave zimske uslove vožnje, što na pojedinim putevima može doneti usporenu vožnju sa povremenim prekidima u saobraćaju, na koje vozači na to moraju biti spremni.

Jak mraz otežava prohodnost saobraćaja i čišćenje puteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Srbiji jer bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat, pa na mnogobrojnim deonicama ima leda na putu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Snega na kolovozu u nižim predelima ima do pet centimetara, a na višim i do deset centimetara, pa se na pojedinim deonicima savetuje i upotreba lanaca.

Upotreba zimskih guma je obavezna na svim putevima u Srbiji, a vozačima predlažemo da u rezervoarima svojih automobila uvek imaju dovoljnu količinu goriva.

Opreznost u vožnji se savetuje preko planinskih prevoja zbog pojačanog vetra koji stvara manje snežne nanose. Zbog ovoga dolazi i do suženja kolovoza, pa se prilikom prolaska tim deonicama savetuje posebna opreznost u vožnji.

Tokom popodneva se očekuje jači saobraćaj na mnogim putevima u Srbiji, a posebno onim koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", treba obratiti pažnju na postavljenu signalizaciju na putu Irig – Ruma, na prilazu Zrenjaninu iz pravca Beograda, kao i obilaznici oko glavnog grada.

Pogledajte interaktivnu mapu stanja na putevima u Srbiji

Na naplatnim stanicama, kao ni putničkim terminalima graničkih prelaza nema dužih zadržavanja, osim na Horgošu, gde često dolazi do formiranja dužih kolona u oba smera. Tada zadržavanja mogu biti višesatna.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.