Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog greške u Google mapama bagerima su srušili pogršnu kuću (VIDEO)

Iako su Googleove mape izuzetno precizne i stalno se poboljšavaju i dalje se mogu naći greške, a zbog nečije nepažnje porodica u SAD-u ostala je bez svog doma

Svi smo ponekad proklinjali navigaciju jer nas je odvela na pogrešnu adresu, ali teško je naći riječi ako ti zbog greške u navigaciji neko sruši kuću.

Porodici iz Teksasa bageri su srušili kuću koja je bila oštećena u tornadu krajem decembra prošle godine, a kompanija koja je to učinila okrivila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Googleove mape. Porodica Lindzi Diaz iz Rowletta živi u Ulici Calypso 7601, a na Googleovim kartama na istom mjestu se prikazuje Ulica Cousteau 7601 - koja je trebala biti srušena. Kako prenosi Engadget, Appleove karte i Mapquest adrese prikazuju ispravno.

Diaz je ispričala za Kera News kako je prošle sedmice zatražila dozvolu za popravak i gradnju na oštećenoj kući. Dok se vraćala s posla u utorak komšinica ju je nazvala i u šoku joj ispričala kako su im srušili kuću.

Radnik firme koja je rušila kuću navodno je imao fotografiju s Google Mapsa, odnosno dobar kućni broj, ali pogrešnu ulicu.

(NN, 24sata)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.