Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog greške bankomata postao milioner!

Den Saunders, konobar iz Vangarate (severoistok Australije), iskusio je život milionera nakon što je u februaru 2011. slučajno otkrio tehnički propust na bankomatu, što mu je omogućilo da, koristeći ovaj trik, izvuče preko milion evra.

Usledilo je nekoliko meseci lagodnog života, a Saunders je u tom periodu

ogromne iznose trošio na privatne letove, kockanje, skupe restorane i prostitutke.

- Osećao sam se kao rok zvezda, ali verovatno sam izgledao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao debeli, beli Kanje Vest. Ali, osećao sam se kao Kanje Vest – govori Saunders koji kaže da je sve započelo tokom jednog izlaska s prijateljima.

Saunders je trebalo da podigne novac, ali na bankomatu je otkrio da na računu ima samo tri dolara. Stoga, odlučio je da sa kreditne kartice na račun prebaci 200 dolara.

- Pisalo je da je transakcija poništena, ali sa bankomata sam otišao sa 200 dolara – rekao je Saunders koji prvo nije ni razmišljao o ovom tehničkom propustu.

Međutim, kasnije je ponovno odlučio da iskuša sreću i upalilo je.

Radi se o tome da su se bankomati u određenom delu dana isključivali zbog redovnog održavanja. Građani bi da mogli podižu novac, ali ne i da dobiju informacije o stanju računa, pa se njihove transakcije ne bi registrovale. Saunders je iskoristio ovaj propust tako što je novac podizao upravo u tom periodu.

Umesto da ovaj propust prijavi, Saunders je nastavio da podiže novac, iznosi su neprestano rasli, a uz novac došli su i problemi nakon što se gradom proširila priča da Saunders odjednom troši mnogo više nego zarađuje.

- Sa jedne strane izgubio sam devojku i posao, a sa druge sam imao neograničen izvor novca. Odlučio sam da se iživim – rekao je i dodao da je odmah znao da će ovaj život raskoši biti kratkotrajan.

Počeo je da živi životom milionera, a novim poznanicima bi se predstavljao

kao profesionalni igrač pokera, hirurg ili bankar.

Do maja, Saunders je sa računa digao preko milion evra, ali tada je počeo da oseća krivicu i grižu savesti, pa je već u junu banci prijavio ovaj propust. Oni su mu rekli da je policijska istraga već u toku, a Saunders je prestao da podiže novac i javno progovorio o svojoj prevari.

Tek prošle nedelje policija je izdala nalog za njegovo hapšenje, a Saunders je odjednom misteriozno nestao.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.