Zbog dima u Hamburgu zaustavljeni vozovi, stanovnicima savetovano da zatvore prozore

Izvor: Beta, 09.Apr.2023, 16:34

Zbog dima u Hamburgu zaustavljeni vozovi, stanovnicima savetovano da zatvore prozore

Policija je upozorila stanovnike Hamburga u Nemačkoj da danas zatvore prozore jer će crni dim pun hemikalija zbog požara koji je zahvatio nekoliko skladišta vetar doneti do grada.Nemačka novinska agencija Dpa ​​javila je da je požar izbio oko 4.30 ujutru u okrugu Rotenburgzort, u istočnom delu drugog po veličini nemačkog grada.Dim se odatle širio prema centru grada zbog čega su morali biti zaustavljeni međugradski vozovi između Hamburga i Berlina i drugih gradova.Stanovnici su upozerenje dobili preko preko aplikacije za mobilni telefon koje im savetuje da zatvore prozore, isključe ventilaciju i klimatizaciju i da izbegavaju tu oblast. Nije bilo izveštaja o povređenima.Javni emiter NDR saopštio je da je požar zahvatio kontejnere sa vodonik-sulfidom, toksičnom i smrdljivom supstancom, zbog čega su vatrogasci i policajci u toj oblasti morali da nose aparate za disanje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zbog požara i dima u Hamburgu zaustavljeni vozovi, građani upozoreni da zatvore prozore

Izvor: Radio 021, 09.Apr.2023

Nemačka policija je upozorila stanovnike Hamburga da zatvore prozore jer će crni dim pun hemikalija zbog požara koji je zahvatio nekoliko skladišta vetar doneti do grada.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.