Zbog bugarskog državljanstva 50 osoba dalo mito, dva muškarca uhapšena zbog primanja mita

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2020, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog bugarskog državljanstva 50 osoba dalo mito, dva muškarca uhapšena zbog primanja mita

Pripadnici odeljenja za borbu protiv korupcije niške policije uhapsili su M.Ž. (62) i D.M. (41) zbog sumnje da su primili mito, dok je protiv 50 osoba podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanja mita, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se sumnja, D.M. je kao posrednik, organizovao postupak dobijanja bugarskog državljanstva za 50 osoba na osnovu falsifikovanih dokumenta za koje je zahtevao i primio ukupno 1,5 miliona dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a potom je M.Ž. zaposlenom u Gradskoj upravi Pirot, od navedenog iznosa dao 2.500 evra kako bi izdao lažna dokumenta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz Krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.