Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog aljkavog zubara 22.000 ljudi se testira na HIV

Hiljade Britanaca pozvano je danas da se testiraju na HIV pošto su koristili usluge stomatologa Dezmonda D’Mela koji tokom više od 30 godina rada nije poštovao higijenske procedure.

Prema procenama Zdravstvene službe Velike Britanije, oko 22.000 pacijenata je u poslednje 32 godine koristilo usluge ovog stomatologa u Notingemu, u centralnom delu Engleske.

Stomatologu je od juna zabranjeno obavljanje stomatoloških usluga na godinu i po dana pošto su u jednom video >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << snimku prikazani uslovi u kojima je radio.

Zdravstvene službe ocenjuju da je važno pozvati sve njegove pacijente da obave testiranja na HIV i hepatitis B i C. Rizik od obolevanja je mali, pošto stomatolog nije nosilac nijedne od ovih bolesti, ali, kako novode stručnjaci, dovoljno ozbiljan da bi trebalo proveriti.

Stomatolog je optužen da nije prao ruke niti menjao rukavice između intervencija na različitim pacijentima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.