Završne reči na suđenju Šariću

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završne reči na suđenju Šariću

Tužilaštvo za organizovani kriminal počelo je danas izlaganje završne reči na ponovljenom suđenju Darku Šariću i ostalim optuženim za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Zbog isteka vremena predviđenog za suđenje, svoju završnu reč postupajući tužilac će nastaviti sutra, kada će obelodaniti i kolike kazne tužilaštvo predlaže sudu da izrekne u presudi optuženima.

Nakon tužioca uslediće završne reči branilaca i okrivljenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao i na naredna tri pretresa, kako je predvideo sud.

Pre izlaganja završne reči tužioca, branioci Darka Šarića i drugih optuženih iznosili su primedbe na proces, i pored ostalog, tvrdili da je postupajući tužilac manipulisao dokazima i da je Šarić nezakonito prisluškivan više od godinu dana.

Pošto svi izlože svoje završne reči, sud će zakazati objavu prvostepene presude.

Šarić izrevoltiran, traži izuzeće sudije

Šarić se tereti za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, a pored njega optužena su još 24 okrivljena od kojih su njih osmorica u bekstvu.

Šarićevoj grupi se ponavlja suđenje po jedinstvenoj optužnici spojenoj od ranijih šest optužnica, kojom se terete za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Prvu prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne ukinuo je Apelacioni sud godine i naložio ponavljanje suđenja.

Šarić se predao srpskim vlastima 18. marta 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru.

Pre toga je od početka postupka u oktobru 2009. godine, bio u bekstvu.

IGRANKA: Šarić ponovo vratio svoje advokate

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji „Balkanski ratnik”.

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužbi za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Šarić i još 17 okrivljenih u tom procesu terete se za pranje oko 22 miliona evra.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tužilac počeo završnu reč, kaznu za Šarića traži sutra

Izvor: B92, 27.Sep.2018

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminl počelo izlaganje završne reči na ponovljenom suđenju Darku Šariću i ostalima za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike...Zbog isteka vremena predviđenog za suđenje, svoju završnu reč postupajući tužilac će nastaviti sutra, kada će obelodaniti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.