Završeno saslušanje Ivana Kontića pred tužiocem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 17:40

Završeno saslušanje Ivana Kontića pred tužiocem

Pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu danas je dovršeno saslušanje Ivana Kontića osumnjičenog za brutalno prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta u tom gradu.

Kako je Tanjugu prenela njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, Kontić je odgovorio na sva pitanja tužilaštva i odbrane i tvrdio da nije ni pokušao, niti uopšte pomislio da liši života oštećenog, napominjući da je ubrzo nakon događaja na aplikaciji WhatsApp stori video da je "oštećeni u veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobrom stanju".

“Ta fotografija je priložena u spis predmeta”, napomenula je advokatica.

Kontićevo saslušanje, koje je započelo 11. decembra prošle godine, tada je bilo prekinuto jer su njegovi branioci tražili izuzeće tužioca, što je u međuvremenu odbijeno.

Kontiću je prošle sedmice produžen pritvor odlukom novosadskog Višeg suda do 5. februara.

Protiv njega, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšica, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KONTIĆ SASLUŠAN PRED TUŽIOCEM U NOVOM SADU! Odgovarao na pitanja, pa sve ŠOKIRAO jednom rečenicom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021

Pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu danas je dovršeno saslušanje Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta u tom gradu..Kako su preneli njegovi advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski, on je odgovorio na sva pitanja tužilaštva i odbrane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.