Završeno Dečije kulturno leto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno Dečije kulturno leto

Ovogodišnje Dečije kulturno leto koje se po prvi put organizovalo u okviru petog "Pećinačkog kulturnog leta" završeno je izvođenjem predstave "Simfonija u F duru ili mala lekcija protiv šunda" u kojoj igra šidski glumac Cvetin Aničin, a koja je održana 30. avgusta na letnjoj pozornici u Deču.

Uoči predstave mališane, koji ni u ovom selu nisu izostali kao publika, pozdravio je direktor pećinačkog Kulturnog leta Jovan Devrnja izrazivši zadovoljstvo zainteresovanošću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece za ovakvim sadržajima.

"Raduje me što su deca u svakom od šest sela u kojima su ove godine održane dečje predstave bili verna publika i što su nas svojim dolascima podstakli da razmišljamo u tom pravcu, a to je da sledeće godine organizujemo više ovakvih sadržaja namenjenih najmlađim stanovnicima naše opštine. Ukoliko se uzme u obzir odziv publike u svih šest sela, Dečko kulturno leto ocenjeno je kao najposećenije i najuspešnije, s obzirom da je predstave pogledalo preko tristapedesetoro dece", naglasio je Devrnja.

Podsetimo, tokom Dečjeg kulturnog leta u Karlovčiću i Brestaču u prvoj polovini avgusta izvedena je "Nevidljiva priča" u kojoj igra Sanela Milošević, u Ogaru i Donjem Tovarniku mališani su se polovinom meseca družili sa "Pipi dugom čarapom" u kojoj igra Jelica Brestovac, dok su deca u Obrežu i Deču krajem avgusta pogledali predstavu "Mala lekcija protiv šunda" i šidskog glumca Cvetina Aničića.

Dečje kulturno leto realizovano je u saradnji sa pećinačkom Predškolskom ustanovom "Vlada Obradović Kameni" i Savetima Mesnih zajednica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.