Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni projekti u Novom Boriku i Priječanima: Novo ruho za trotoar i Ulicu 9. januar

BANJALUKA - Putovanje do Olimpijskog bazena za sve pješake od sada će biti znatno lakše jer je juče završena izgradnja trotoara u naselju Novi Borik. Pored završetka ovog projekta, završeno je i asfaltiranje Ulice 9. januar u Priječanima, jednom od najbrže rastućih gradskih naselja.

Preduzeće "Hidrokop" izgradilo je dio trotoara, dužine 350 metara, od mosta preko rijeke Vrbas prema Olimpijskom bazenu, a za radove je iz gradskog budžeta izdvojeno 75.000 KM.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, ističe da je zbog novih stambenih objekata značajno povećan broj pješaka u naselju Novi Borik, koji su do sada morali da se kreću saobraćajnicom, koja je proširena. Dodaje da je najveći saobraćajni problem u ovom naselju i dalje dio puta neposredno prije bazena gdje preko saobraćajnice prelazi željeznička pruga.

"Ovo je veliki problem, koji ćemo probati riješiti u saradnji sa 'Željeznicama RS'. Zbog nedovoljne visine ovom trasom nije moguće organizovati ni javni prevoz", istakao je Sandić.

Istovremeno, Ulica 9. januar u Priječanima juče je dobila novo ruho, dok je još u toku izgradnja centralne saobraćajnice za Priječane u vrijednosti od 750.000 KM. U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da su radovi u ovoj ulici počeli prije nekoliko dana i već su završeni.

"Asfaltirano je oko 350 metara, za šta je izdvojeno oko 30.000 KM", ističu u nadležnom odjeljenju.

U toku je i hitna sanacija puteva na području grada u vrijednosti od 250.000 KM, za čije je izvođenje izabrana firma "Građenje Đurić".

Sandić je kazao da preduzeće "Građenje Ðurić" trenutno radi hitne intervencije na području grada, ali da to nije dovoljno velik ugovor koji bi mogao sve obuhvatiti.

Za rekonstrukciju lokalnih puteva u budžetu je predviđeno oko 500.000 KM, a izvođač radova je preduzeće "MG Mind".

Radovi su završeni na asfaltiranju putnih pravaca Kadina voda - Vranješi - Maslarići i Saračica - crkva Brankovac i Bojanića mlin - Janjetovići. Predviđeni su radovi i na putevima: OŠ Melina - Gornji Majstorovići, OŠ Obrovac - Đurđevići, Alin Gaj - Debeljaci, Kozjerac - Milosavići, Ševe - Zovik, Piskavica centar (trotoari), put za Stare Grbiće, put za Grbića jarak, put za Durbića brdo (Žitomislićka), Grabovac - Kovačevići - Vukelići - Saračica, Regode - Stojčići, Čokorska polja - Kremenovići, ogranak puta Šumari - Gornja Piskavica, Potkozarje - groblje Milakovići, te Novo naselje - Topići.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.